Tag lipsa! La Bursa - analize, grafice, forum, curs valutar

2020-06-30 22:42:09

samba

: Nu rezist, e prea hilar. financialintelligence.ro publica un articol despre investitia NN Pensii la Wirecard. Ii ia la rost, cum ca ar fi trebuit sa dea toate detaliile legate de performanta acestei investitii ca sa educe investitorii. Trec peste aceasta curiozitate morbida - nu stiu multi manageri de fond de pensii care sa raporteze in detaliu performanta fiecarei investitii individuale din portofolii cu sute de active. Nu stiu nici multi manageri de fond care sa raspunda la orice barfa de pe Facebook, cum cu indignare le solicita financialintelligence.ro. Ce m-a frapat insa mai tare decat continutul - aiureli relativ banale in presa din Romania - este forma plina de balbe.

Dar cu cine avem de-a face ? Iata cum se prezinta autorii (articolul nu e asumat sub o semnatura individuala):
Financial Intelligence

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de aproape 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos - un adevărat suport pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor. Cu ambiție, perseverență, curaj, talent, know how și, nu în ultimul rând, foarte multă muncă a luat naștere platforma specializată de știri și evenimente de business: www.financialintelligence.ro Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.

Sunt curios cum se masoara experienta de « aproape 20 de ani » a unei echipe – se aduna experienta membrilor individuali, da 19.69 ani si se rotunjeste?
Restul descrierii suna ca un amestec de curs de marketing pentru incepatori cu Caragiale dezlantuit : Se formează în urbea noastră o soțietate enciclopedică-cooperativă cu numele de «Aurora Economică Română». Scopul soţietăţii este ca România să fie bine şi tot românul să prospere! Lunga lor lista de independente cu virgule aproximativ puse merita de asemenea admirata.

Dar sa revenim la articol, parte din presa de calitate care a devenit o raritate, cum asa de poetic a scris echipa de profesionisti in jurnalism si comunicare:

“La momentul investiției, compania Wirecard AG a răspuns inclusiv nevoii de diversificare geografică și sectorială; În plus, compania era parte din indicele DAX, …”
Se pare ca cei de la NN pensii nu cunosc prea bine termenul de inclusiv, care nu are ca cauta in acest context – asta daca nu cumva redactorii FI.ro l-au scos din context. Dupa ; nu se incepe o fraza cu majuscula.
« procesator de plăți, care este subiectul unui scandal de proporții » – virgula inutila.
«compania a dezvăluit că aproximativ 1,9 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) în numerar au dispărut din contabilitate» - chiar asa? In numerar? Numerar inseamna bani gheata, bani pesin, cash, bancnote si monezi. Despre ce scrieti dumneavoastra?

“Ceea ce publicul, paticipanții la fondurile de pensii, investiorii începători pe piața de capital și presa ar fi dorit, din primul moment, ar fi fost o transparență mai mare, și nu “conform principiilor generale”.”

investiTorii, daca imi permiteti. Incepatorii pe piata de capital nu aveau nici un motiv sa se intereseze de investitiile unui fond de pensii, incepatorii ezita intre TLV, SNP si TEL, ca asta e tot ce recomanda brokerii lor


Acasa | Mesaje publice | Curs valutar | Actiuni BVB | Articole | Stiri | Noutati | Harta | Contact |
Profil utilizator:  | Mesaje private | Filtrare utilizatori | Statistici Utilizatori | Cautare in mesaje |
(c) Copyright 2008. Toate drepturile rezervate .